Tavaszias zöldborsó leves
sponsored links
Szombaton a zöldségesnél a kosárba került egy fél kiló zsenge zöldborsó is. Levesnek szántam, de a hagyományos ízesítés helyett úgy gondoltam, hogy legyen tárkonyos, ha már csirkeragulevesnek annyira szeretjük:)
Tárkonyos zöldborsó leves
Hozzávalók:
3 dkg hagyma (CH 2,5g)
1 ek olaj (CH 0,0g)
18 dkg zsenge zöldborsó (CH 25,2g)
5 dkg sárgarépa (CH 4,1g)
2 dkg petrezselyemgyökér (CH 1,2g)
5 dl tyúkhúsleves alaplé (Alnatura Bio leveskockából - CH 2,5g)
tárkony, só, bors (CH 0,0g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
1 tk keményítõ (5g - CH 4,5g)
esetleg víz (CH 0,0g)
Csurgatott tészta:
5 dkg liszt (CH 38,2g)
fél tojás (CH 0,3g)
só (CH 0,0g)
kevés víz (CH 0,0g)...