Tavaszi zöldségleves medvehagymás csirkemell galuskával

2014-03-18

sponsored links

Hála az égnek, végre itt a tavasz és vele együtt, sokak nagy kedvence a medvehagyma is. Nálam is készül egy-két étel, amit finomabbá, különlegesebbé teszek vele. Nagyon szeretem a zöld fûszernövények friss zamatát, elõszeretettel használom is õket, mivel sokkal finomabbak és intenzívebb az ízük, mint a szárított változatuknak és az ételeknek nagyon finom ízt adnak.

Ezt az egyszerû, mégis nagyon ízletes, gyorsan elkészíthetõ levest, azzal tettem különlegessé, hogy nem egyszerûen kockára vágva tettem hozzá a csirkehúst, mint egy raguleveshez, hanem egy régebbi receptem alapján, a sonkás vajgaluska mintájára, a húsból készítettem a levesbetétet és azt ízesítettem medvehagymával.

Nagyon tetszett és ízlett a családnak, szeretik, hogy változatosan készítem az ételeket és mindig tartogatok számukra valami meglepetést, egy-egy új étellel.

Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskávalTavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg csirkemell filé

5-6 db medvehagyma levél

3 csapott evõkanál búzadara

1 tojás

2 dkg vaj

1 kis fej vöröshagyma

10 dkg gomba

1 kisebb darab cukkini

3-4 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 db kisebb zeller (negyed)

1 kis fej karalábé

2 dkg kacsazsír

1 mokkáskanál õrölt kömény

só, bors

1,2-1,5 dl víz

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a gombának a héját nem kell lehúzni, elég ha kefével alaposan megsikáljuk és jól leöblítjük. A répákat felkarikázzuk, a többi zöldséget pedig, nagyjából egyforma méretû kockákra vágjuk.

A galuskához a csirkemell filét késes aprítóban megdaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk a vöröshagyma felével. Tálba téve hozzáadjuk a tojást, a puha vajat, az aprított medvehagymát és a búzadarát. Egy nagyobb csipet sót és néhány tekerésnyi friss borsot is adunk hozzá, majd az egészet jól összekeverjük és 15 percig hagyjuk pihenni.



Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskávalTavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával

Egy fazékba tesszük a  kacsazsírt,  megdinszteljük benne a hagyma másik felét apróra vágva. Beletesszük a zöldségeket és néhányszor átforgatva, megpirítjuk a hagymás zsíron, közben sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az õrölt köményt, majd felengedjük vízzel, és addig fõzzük fedõ alatt, amíg a galuska pihen.

Miután letelt a galuska massza pihenõideje, két evõkanál között, amiket elõtte belemártunk a forró levesbe, megformázzuk a csirkemell galuskákat és beletesszük a levesbe, majd addig fõzzük, míg a galuskák és a zöldségek is teljesen átfõnek. Ez körülbelül 15-20 perc, fedõ alatt.

Megkóstoljuk és ha szükséges, utána ízesítünk sóval, borssal, majd tálaljuk a kész levest.



Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin?


Még több finomság:




Temesvári sertésragu "reform" galuskával
Temesvári sertésragu "reform" galuskával


Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával
Húsvét ? Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával


Egyszerû dara(gríz)galuska leves
Egyszerû dara(gríz)galuska leves


Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban
Gyors vacsora maradékból ? avagy, a galuska (nokedli) utóélete ? Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban


DSCN9485 (1024x576)
Csirkemell rolád, hercegnõ burgonyával, citromos borsmártással




Folytats a blogon ... szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/03/18/...

sponsored links

Keres?s