Tavaszi zöldségekkel töltött káposzta
sponsored links
Még mindig van zsenge, friss káposztánk, és ugyan salátának is eszem, de annyira nem fogy, mivel férjem azt nem szereti. Így ma megtöltöttem az utolsó elõtti adagot: tegnap direkt több rizst fõztem a fasírthoz, mondván, majd kezdek vele valamit; ezt kezdtem vele :)
Még tegnap este megfõztem a káposztát annyi vízben, amennyi ellepte és lehántottam a leveleit.
Így ma nagyon gyorsan elkészültem: kb. 2 bögre fõtt rizshez meghámoztam és lereszeltem 3 nagy répát, 1 zellert, 1 karalábét, majd felkockáztam 2 fej hagymát és mindezeket kicsit (kb. 5 percig) megpároltam, majd olívaolajjal kevertem össze, és szezámmal, sóval, majorannával, fokhagymával, petrezselyemmel és pritaminlekvárral ízesítettem. Egy kanálnyi lenmagpelyhet beáztattam dupla vízbe...