Tavaszi zöldborsópüré (zöldborsó fõzelék) tanyasi tükörtojással - szelektíven, lisztmentesen
sponsored links
Két legyet ütöttem egy csapásra, ugyanis ezt a zöldborsó pürét a tavaszi zöldborsólevessel egy idõben készítettem. Kifejezetten magam miatt készítettem mindkét fogást, tartalmas, tápláló, mégis könnyû ételekre vágytam a szelektív étkezés jegyében.
Engem csöppet sem zavart, hogy két napig zöldborsót ettem, nagyon szeretem, és egyébként is az a fajta vagyok, aki szívesen megeszi ugyanazt az ételt másnap is, ha ízlik. Sokkal inkább vagyok bajban azzal, amikor kiporciózom az ételeket és már másnap repetáért kiált a család. Ilyenkor újabb beszerzés, elõkészítés, fõzés.
Hozzávalók 6 adaghoz:
80 dkg -1 kg húsos karajcsont
5 dkg vaj
1 fehér vagy póréhagyma
50 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld ...