Tavaszi vitaminos tojáskrém
sponsored links
Egy klasszikus kenõke, mely ezerféleképpen variálható. Nálunk nem csak húsvétkor, hanem az év bármely szakában közkedvelt reggeli vagy vacsora étel. Ha szinte üres a hûtõ, tojás akkor is akad otthon mindenkinél, némi zöldség, pár szelet pirítós és máris elkészült a fehérjedús, tápláló, energiát adó harapnivaló. Most a zöldséget nem kísérõnek kínáltam mellé, hanem a harmat zsenge újhagyma és a harsogóan ropogós piros retek magába a krémbe került bele. Mi a frissen kisült medvehagymás gyökérkenyérre kenve ettük, de pirított zsemleszeletekre vagy kiflikarikákra kenve még vendégvárónak is igen kitûnõ.
Tavaszi vitaminos tojáskrém
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 8 dkg puha vaj
- 2 ek sûrû tejföl
- 2 tk mustár
- 1 késhegynyi õrölt fehérbors
- 1 cs piros retek
- 1 cs újhagyma
- csipetnyi pirospaprika
- só
Elkészítése:
- A tojásokat 10 perc alatt keményre fõzzük, kihûtjük, meghámozzuk, majd finom reszelõn lereszeljük.
- Amíg a tojások fõnek, a vajat habosra keverjük a tejföllel, mustárral, fûszerekkel.
- A retket és a zöldhagymát megtisztítjuk, elõbbit a reszelõ durva fokán lereszeljük, a hagymát vékony karikákra vágjuk.
- A reszelt tojást összekeverjük a fûszeres vajjal, hozzáadjuk a retket és a hagymát.
- Az egészet alaposan összedolgozzuk.
- Lefedve hûtõbe tesszük néhány órára, hogy az ízek kiteljesedjenek.
- Pirított zsemle vagy kifliszeletekre kenve fogyasztjuk.