Tavaszi vegyes saláta grillezett cukkinivel balzsamecetes sült céklával
sponsored links
Bevezetõre nem is lesz szükség, a salátának adott név elviszi a post-ot. Megvan a kellõ mennyiségû flekk, cikk letudva.
Hétvégén grilleztünk. A húsok mellé került tavaszi vegyes saláta is, mert nagyon meleg volt. Én csak elõkészítettem a dolgokat, bepácoltam a húsokat, a spenótot megfonnyasztottam, a parázskrumplit kacsazsíron ropogósra sütöttem, meg ilyenek, de a férj szívott melózott a legtöbbet. Megnyerte a grillezést az erkélyen. És mivel drága volt a kitekerhetõ árnyékoló ahhoz, hogy alatta sütögessen és lángra kapjon, ácsoroghatott a grillezõ mellett a napon. De volt védõitala az árnyékban, úgyhogy néha a grillre is ránézett.
A saláta jó lett, elfogyott, lesz még ilyen máskor is.
Elõ -és elkészítés: 15 ? 20 perc
Hozzávalók:
3 kisebb zsenge sárgarépa
4 zsenge retek
1 kisebb cukkini
2 új cékla
10 vékony szál zöld spárga
2 + 2 ek. olívaolaj
3 ek. balzsamecet
az öntethez:
1 kis pohár natúr joghurt
só, frissen tekert bors
1 kis gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
2 ? 3 ek. balzsamecet
1 bõ tk. méz
vagy:
citromlé, olívaolaj, só és bors
Elõször elkészítettem a joghurtos öntetet, amihez a hozzávalókat a joghurthoz kevertem. Hûtõbe tettem pihenni.
A zöldségeket megmostam, a zöld spárga kivételével mindet megpucoltam. A spárgát kb. 1 centis darabokra tördeltem. A cukkiniket kb. fél centi vastagon felszeleteltem, sóztam, és félretettem egy saláta szárítóban, amibe lecsöpöghetett a leve. Addig a céklákat 1×1 centis kockákra vágtam. Egy serpenyõt felhevítettem, beleöntöttem 2 ek. olívaolajat, majd a cukkinit a közepesnél kicsivel erõsebb lángon, oldalanként pár perc alatt meggrilleztem. Még kissé roppanós maradt. Konyhai papírtörlõre szedtem. Ezután a serpenyõbe öntöttem újabb 2 ek. olívaolajat, majd rádobtam a felkockázott céklát. Enyhén sóztam és erõsebb lángon 2 ? 3 percig hagytam kicsit lepirulni. Közepesre mérsékeltem a lángot, ráöntöttem a balzsamecetet és félpuhára/fogkeményre sütöttem. Zsenge cékla volt, ez sem tartott tovább 3 ? 5 percnél. Konyhai papírtörlõre szedtem. Hagytam hûlni.
Közben vékonyan felkarikáztam a sárgarépát, a retket pedig vékonyan felcsíkoztam. Amikor a cékla és a cukkini is kihûlt, mindent egy nagy tálba szedtem. Öntettel vagy öntet nélkül is isteni volt.
Ha valaki nem szereti nyersen a zöld spárgát, pár perc alatt olívaolajon egy csipet sóval meggrillezheti. Kicsit puhul, de még roppanós marad úgy is.
A facebook-on is ott vagyok.
Karfiolkrémleves szerecsendióval, pirított zsemlekockával
Sárgaborsó fõzelék római köménnyel, kefirrel, pirított hagymával
Egyszerû balzsamecetes padlizsánkrém
Zöldség rakottas túróval, sajttal
Hétvégén grilleztünk. A húsok mellé került tavaszi vegyes saláta is, mert nagyon meleg volt. Én csak elõkészítettem a dolgokat, bepácoltam a húsokat, a spenótot megfonnyasztottam, a parázskrumplit kacsazsíron ropogósra sütöttem, meg ilyenek, de a férj szívott melózott a legtöbbet. Megnyerte a grillezést az erkélyen. És mivel drága volt a kitekerhetõ árnyékoló ahhoz, hogy alatta sütögessen és lángra kapjon, ácsoroghatott a grillezõ mellett a napon. De volt védõitala az árnyékban, úgyhogy néha a grillre is ránézett.
A saláta jó lett, elfogyott, lesz még ilyen máskor is.
Elõ -és elkészítés: 15 ? 20 perc
Hozzávalók:
3 kisebb zsenge sárgarépa
4 zsenge retek
1 kisebb cukkini
2 új cékla
10 vékony szál zöld spárga
2 + 2 ek. olívaolaj
3 ek. balzsamecet
az öntethez:
1 kis pohár natúr joghurt
só, frissen tekert bors
1 kis gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
2 ? 3 ek. balzsamecet
1 bõ tk. méz
vagy:
citromlé, olívaolaj, só és bors
Elõször elkészítettem a joghurtos öntetet, amihez a hozzávalókat a joghurthoz kevertem. Hûtõbe tettem pihenni.
A zöldségeket megmostam, a zöld spárga kivételével mindet megpucoltam. A spárgát kb. 1 centis darabokra tördeltem. A cukkiniket kb. fél centi vastagon felszeleteltem, sóztam, és félretettem egy saláta szárítóban, amibe lecsöpöghetett a leve. Addig a céklákat 1×1 centis kockákra vágtam. Egy serpenyõt felhevítettem, beleöntöttem 2 ek. olívaolajat, majd a cukkinit a közepesnél kicsivel erõsebb lángon, oldalanként pár perc alatt meggrilleztem. Még kissé roppanós maradt. Konyhai papírtörlõre szedtem. Ezután a serpenyõbe öntöttem újabb 2 ek. olívaolajat, majd rádobtam a felkockázott céklát. Enyhén sóztam és erõsebb lángon 2 ? 3 percig hagytam kicsit lepirulni. Közepesre mérsékeltem a lángot, ráöntöttem a balzsamecetet és félpuhára/fogkeményre sütöttem. Zsenge cékla volt, ez sem tartott tovább 3 ? 5 percnél. Konyhai papírtörlõre szedtem. Hagytam hûlni.
Közben vékonyan felkarikáztam a sárgarépát, a retket pedig vékonyan felcsíkoztam. Amikor a cékla és a cukkini is kihûlt, mindent egy nagy tálba szedtem. Öntettel vagy öntet nélkül is isteni volt.
Ha valaki nem szereti nyersen a zöld spárgát, pár perc alatt olívaolajon egy csipet sóval meggrillezheti. Kicsit puhul, de még roppanós marad úgy is.
A facebook-on is ott vagyok.
Innen is szemezgethettek
Karfiolkrémleves szerecsendióval, pirított zsemlekockával
Sárgaborsó fõzelék római köménnyel, kefirrel, pirított hagymával
Egyszerû balzsamecetes padlizsánkrém
Zöldség rakottas túróval, sajttal