Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
sponsored links
Ati, a kisfiam meglátta a tonhalkonzervet és kitalálta, hogy készítsek neki tonhalas spagettit. Kapóra jött, hogy épp aznap vettem, egy nagy csokor medvehagymát és már ki is gondoltam, hogy valami nagyon színes finomságot készítek. Ebben segítségemre volt, hogy a fagyasztóban mindig tartok különféle zöldségeket, így nem nehéz összedobni egy-egy ételt.
Ez a rendkívül gyorsan (15 perc) és egyszerûen elkészíthetõ, tavaszi étel, gyönyörû, üde színeivel, igazi szemet gyönyörködtetõ, vitamindús finomság. Segíti szervezetünket, hogy a tél folyamán kiürült vitaminraktáraink újra töltõdjenek. Nem utolsó sorban, pompás színeivel, pozitívan befolyásolja a kedélyállapotunkat is.
A kisfiam nagyon meg volt elégedve a végeredménnyel, úgy ette, mintha átalakult volna porszívóvá, két adagot is elpusztított, ami nála kész csoda. Ezért is merem ajánlani kipróbálásra.
Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag spagetti tészta
2 kis doboz tonhal olívaolajban 80g/db, vagy egy nagyobb doboz (nálam Rio Mare)
2,5 dl tejszín
2 szál újhagyma
8 levél medvehagyma
2 db paprika, piros és sárga (nálam fagyasztott)
10 dkg kukorica (fagyasztott)
3 evõkanálnyi olívaolaj a konzervrõl
só, frissen õrölt bors
Elkészítés:
Az újhagymát megmossuk, majd felkarikázzuk. A paprikát is megtisztítjuk és felszeleteljük, a medvehagymát megossuk, leszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
Tésztafõzõ edényben, enyhén sós, lobogó vízben kifõzzük a tésztát. Míg a tészta megfõ, addig elkészítjük a zöldséges, tonhalas ragut.
A tonhalról leöntjük az olajat, majd egy nagyobb serpenyõbe teszünk belõle 2-3 evõkanálnyit, rádobjuk a karikára vágott újhagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a kukoricát is. Ezeket is átforgatjuk és hagyjuk néhány percig sülni, majd hozzáadjuk a tonhalat, amit kissé szét aprítunk a serpenyõben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel.
Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
Néhány percig összeforraljuk, majd a aprított medvehagymát is hozzáadjuk és közvetlenül a vízbõl, hozzászedjük a spagetti tésztát. Jól összeforgatjuk.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk még egy kevés, vékonyra vágott medvehagymával. Megszórhatjuk egy kevés, reszelt sajttal is.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
5 medvehagymával készült ínycsiklandó fogás
Mandulatorta almával, mákkal, tejszínes karamell krémmel
Vajbabos csirkerolád, camembertes zöldsalátával
Aszalt szilvával göngyölt báránycomb, vadrizzsel
Tavaszi zöldségleves medvehagymás csirkemell galuskával
Ez a rendkívül gyorsan (15 perc) és egyszerûen elkészíthetõ, tavaszi étel, gyönyörû, üde színeivel, igazi szemet gyönyörködtetõ, vitamindús finomság. Segíti szervezetünket, hogy a tél folyamán kiürült vitaminraktáraink újra töltõdjenek. Nem utolsó sorban, pompás színeivel, pozitívan befolyásolja a kedélyállapotunkat is.
A kisfiam nagyon meg volt elégedve a végeredménnyel, úgy ette, mintha átalakult volna porszívóvá, két adagot is elpusztított, ami nála kész csoda. Ezért is merem ajánlani kipróbálásra.
Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag spagetti tészta
2 kis doboz tonhal olívaolajban 80g/db, vagy egy nagyobb doboz (nálam Rio Mare)
2,5 dl tejszín
2 szál újhagyma
8 levél medvehagyma
2 db paprika, piros és sárga (nálam fagyasztott)
10 dkg kukorica (fagyasztott)
3 evõkanálnyi olívaolaj a konzervrõl
só, frissen õrölt bors
Elkészítés:
Az újhagymát megmossuk, majd felkarikázzuk. A paprikát is megtisztítjuk és felszeleteljük, a medvehagymát megossuk, leszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
Tésztafõzõ edényben, enyhén sós, lobogó vízben kifõzzük a tésztát. Míg a tészta megfõ, addig elkészítjük a zöldséges, tonhalas ragut.
A tonhalról leöntjük az olajat, majd egy nagyobb serpenyõbe teszünk belõle 2-3 evõkanálnyit, rádobjuk a karikára vágott újhagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a kukoricát is. Ezeket is átforgatjuk és hagyjuk néhány percig sülni, majd hozzáadjuk a tonhalat, amit kissé szét aprítunk a serpenyõben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel.
Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
Néhány percig összeforraljuk, majd a aprított medvehagymát is hozzáadjuk és közvetlenül a vízbõl, hozzászedjük a spagetti tésztát. Jól összeforgatjuk.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk még egy kevés, vékonyra vágott medvehagymával. Megszórhatjuk egy kevés, reszelt sajttal is.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Még több finomság:
5 medvehagymával készült ínycsiklandó fogás
Mandulatorta almával, mákkal, tejszínes karamell krémmel
Vajbabos csirkerolád, camembertes zöldsalátával
Aszalt szilvával göngyölt báránycomb, vadrizzsel
Tavaszi zöldségleves medvehagymás csirkemell galuskával