Tavaszi tekercs pir?tott szarvash?ssal

2021-02-28

sponsored links

 

A vadh?s ir?nti rajong?somr?l m?r sz?mtalanszor ?rtam Nektek! Most egy gyors el??telt vagy ?ppen k?nny? vacsor?t aj?nlok a figyelmetekbe egy csipet ?zsiai be?t?ssel. 

Sokan az olajban s?lt h?sos, k?poszt?s tavaszi tekercseket ismerik a hazai k?nai b?f?k k?n?lat?b?l. ?ltal?ban a s?lt v?ltozat a legn?pszer?bb. A vietn?mi konyh?ban a k?pen l?that? s?t?s n?lk?li v?ltozatot ny?ri tekercsnek nevezik. Kutattam t?bb forr?st is, de ?ltal?noss?gban ezt a s?t?s n?lk?li fajt?t is tavaszi tekercsnek nevezik. Nem bonyol?tom tov?bb a mondand?mat, nedves rizslapokba t?lt?k most sok-sok z?lds?get ?s dar?lt szarvash?st. De b?rmit rakhattok ezekbe a tekercsekbe, legyetek kreat?vak!

A rizslapokat manaps?g m?r igaz?n egyszer? beszerezni. Lehet webshopb?l rendelni, egyes nagyobb szupermarketekben is kapni. ?n ?zsiai boltban szerzem be. Pontosan az ?zsia Centerben. Egy 400 g-os csomagot 790 Ft-?rt v?s?roltam.   


Elk?sz?t?si id?: 20 perc

Hozz?val?k 10 db tekercshez: 

 

10 db 22 cm ?tm?r?j? rizslap

20 dkg kaliforniai paprika

20 dkg s?rgar?pa

10 dkg j?gsal?ta

10 dkg uborka

20 dkg dar?lt szarvash?s

1 ek. ol?vaolaj

4. ek. sz?jasz?sz

1 csipet s?

1/2 kk. ?r?lt fekete bors

v?z

 

? Egy serpeny?be 1 ev?kan?l ol?vaolajat ?nt?nk ?s 20 dkg dar?lt szarvash?st megpir?tunk k?zepes l?ngon gyakori keverget?s mellett. S?val ?s borssal ?zes?tj?k az eg?szet, tov?bb? 4 ev?kan?l sz?jasz?sszal meglocsoljuk a h?st. Amikor elk?sz?l, akkor f?lreh?zzuk a t?zr?l ?s hagyjuk kih?lni.

? A kaliforniai paprik?t v?kony cs?kokra v?gjuk. Ha valaki nagyon ?gyes, akkor julienne-re, vagyis v?kony gyufasz?l vastags?g? darabokra apr?thatja. A s?rgar?p?t ?s az ubork?t ?gyszint?n. A j?gsal?t?t is v?kony cs?kokra v?gjuk.

? Egy magasabb fal? ed?nybe kb 2-3 dl langyos vizet ?nt?nk. Ebbe belem?rtjuk a rizslap mindk?t oldal?t n?h?ny m?sodpercre. Majd egy deszk?ra vagy t?lc?ra rakjuk a be?ztatott lapot. ?n jobban szeretem nem el?ztatni a lapokat, mert ?gyis megpuhul, de ha f?l percig a v?zben hagyom, akkor m?r nem tudom olyan j?l kezelni. Mindig csak egy lapot ?ztatok be ?s t?lt?k meg.

? Ezut?n a felv?gott z?lds?geket ?s a dar?lt h?st 10 egyenl? r?szre osztjuk ?s ezeket a puha rizslapra sz?rjuk.

? Visszahajtjuk a t?ltel?kre a t?szta k?t szemben l?v? r?sz?t, majd a nem visszahajtott oldal fel?l feltekerj?k az eg?szet. Ne t?lts?k t?l, mert neh?z lehet ?gy m?r a teker?s vagy kiszakadhat a rizslap. N?ha ?n is ebbe a hib?ba esek m?g. J?l megt?m?m a tekercset, ne ?hezzen senki!? 

? T?lal?skor fogyaszthatjuk mag?ban is az ?telt, de k?n?lhatunk mell? sz?jasz?szt, amibe b?tran belem?rtogathatjuk a tekercseket. Legyetek kreat?vak! K?sz?ts?tek el a leg?tletesebb saj?t v?ltozatotokat!

 

 
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyz?st!



Folytats a blogon ... www.boldogkukta.hu/2021/02/tavaszi-te...

sponsored links

Keres?s