Tavaszi tarhonyás hús
sponsored links
Olyan gyönyörûen süt a nap, de azért itt csípõs hideg van. Már nagyon várom az igazi tavaszt minden vidám, csodás színével. Addig is a mai ebédet színesítettem egy kis sárgarépával, zöldborsóval.
Hozzávalók 4 fõre:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
Tarhonyához:
- 3 ek olaj
- 1,5 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl )
- 1 leveskocka
- 1 kk só
- 1 késhegynyi bors
- 3 csésze víz
- 10 dkg zöldborsó
- 1 nagyobb szál sárgarépa
A húst alaposan megtisztítjuk, majd kisebb kockára vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk.
A husit fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedõ alatt puhára fõzzük.
Közben egy másik tálban a tarhonyához az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a tarhonyát és közepes lángon pár perc alatt, néha-néha megkavargatva szép világos barnára pirítjuk.
Rámérjük a 3 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gõz megégetheti a kezünket.
Hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.
Fedõ alatt kis lángon addig fõzzük, míg a tarhonya épp teljesen meg nem puhul és a víz már elfõtt róla. Közben párszor érdemes megkeverni.
Majd a lángot elzárva és a fedõt rajtahagyva kicsit hagyjuk puhulni.
A megtisztított sárgarépát apróbb kockára vágjuk és a zöldborsóval együtt sós vízben épp roppanósra fõzzük. Leszûrjük, hagyjuk lecsöpögni.
A húst a tarhonyához keverjük és beleforgatjuk a répát, a borsót.