Tavaszi spárgaleves
sponsored links
A tavasz kezdetét az elsõ zöldborsóleves jelentette. Zsenge zöldborsó, friss répa, újhagyma. Ez az elsõ leves, amiben már nincsenek az elõzõ évben elvermelt zöldségek, csakis csupa primõr! Na ez a szó is kiment a divatból. A zöldborsó helyét az utóbbi években nálam egyértelmûen a spárga váltotta fel. No nem valami úri passzióból, de egyrészt a spárga egyértelmûen egyre nagyobb népszerûségnek örvend, másrészt meg hamarabb lehet a piacon kapni. Na jó, meg úri passzióból is. Zöldborsó nincs még, így ezt a tavaszi, könnyû levest zöldspárgából csináltam, szerintem sikerrel. A zöldspárga és a zöldborsó is pár perc fõzést igénylõ zöldek. Vigyázat ne fõzzd túl!
Tavaszi spárgaleves
H o z z á v a l ó k :
1 csésze pulya/csirkemell
3 db újrépa
1-2 újhagyma
1/3 csokor zöldspárga
1 l zöldséglevesalap ...