Tavaszi saláta retekkel, tojással
sponsored links
A Kifõztük Magazin márciusi számában is megjelent ennek a finom, könnyed tavaszi salátának a receptje. Frissítõ, a fõtt tojással készült öntettel nagyon finom, fogyaszthatjuk önmagában vagy friss péksüteménnyel, esetleg köretként is megállhatja a helyét. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 csomó zsenge hónapos retek
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor metélõhagyma
az öntethez:
- 1 dl fõzõtejszín
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1 evõkanál citromlé
- 1 kávéskanál mustár
- 1 kávéskanál olívaolaj
- só, õrölt bors
- A tojásokat keményre fõztem, közben a retket megtisztítottam, papírtörlõvel leitattam róluk a nedvességet.
- Elõször 4-5 mm vékony szeletekre, majd a szeleteket pálcikákra vágtam fel.
- A megfõtt tojásokat megpucoltam, kettõt nagy lyukú reszelõn lereszeltem.
- A zöldfûszereket a vastag szárrészek nélkül apróra vágtam.
- A fõzõtejszínhez adtam a joghurtot, a citromlevet, mustárt és olívaolajat, ízesítettem sóval és õrölt borssal.
- A felaprított retket, lereszelt tojást és apróra vágott zöldfûszereket salátástálban összekevertem, majd beleforgattam az öntetbe.
- A maradék két fõtt tojást cikkekre vágva a saláta tetejére tettem.