Tavaszi saláta retekkel, tojással

2014-03-22

sponsored links

Kifõztük Magazin márciusi számában is megjelent ennek a finom, könnyed tavaszi salátának a receptje. Frissítõ, a fõtt tojással készült öntettel nagyon finom, fogyaszthatjuk önmagában vagy friss péksüteménnyel, esetleg köretként is megállhatja a helyét. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 2 csomó zsenge hónapos retek
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor metélõhagyma
az öntethez:
  • 1 dl fõzõtejszín
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 evõkanál citromlé
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • só, õrölt bors


  • A tojásokat keményre fõztem, közben a retket megtisztítottam, papírtörlõvel leitattam róluk a nedvességet.
  • Elõször 4-5 mm vékony szeletekre, majd a szeleteket pálcikákra vágtam fel.
  • A megfõtt tojásokat megpucoltam, kettõt nagy lyukú reszelõn lereszeltem.
  • A zöldfûszereket a vastag szárrészek nélkül apróra vágtam.
  • A fõzõtejszínhez adtam a joghurtot, a citromlevet, mustárt és olívaolajat, ízesítettem sóval és õrölt borssal.
  • A felaprított retket, lereszelt tojást és apróra vágott zöldfûszereket salátástálban összekevertem, majd beleforgattam az öntetbe.
  • A maradék két fõtt tojást cikkekre vágva a saláta tetejére tettem.


Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/03/tavaszi-s...

sponsored links

Keres?s