Tavaszi saláta medvehagyma szósszal
sponsored links
Jó érzés a piacon látni, hogy megjelent a zöldhagyma, a retek, a medvehagyma, a fokhagymaszár. Mindenbõl bevásároltam, és ezt a gazdag tavaszi salátát készítettem belõle .
Tavaszi saláta medvehagymás szósszal
Hozzávalók: 1 szál zöldhagyma, 1 csokor retek, fél fej jégsaláta, 1 piros paprika, 2 dl párolt bulgur, 10 dkg nyers füstölt sonka, fél fej brokkoli; a feltéthez: 30 dkg csirkemell, liszt-tojás-zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez, 3 fõtt tojás; az öntethez: 1 csokor medvehagyma, 1 fokhagymaszár, 12 dl tejföl, 1 evõkanál mustár, só, bors, 1 evõkanál kecthup.
Elkészítése: A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Bepanírozzuk liszt-tojás-zsemlemorzsába, majd olajban kisütjük. Darabokra vágjuk a csirkemellet és tojást. A medvehagymát apróra vágjuk a fokhagymaszárral együtt és a többi öntethez való hozzávalóval alaposan összekeverjük. A brokkolit sós vízben kifõzzük, a zöldségeket felvágjuk, egy tálban összekavarjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott sonkát, a bulgurt, és az öntettel összekavarjuk. A tetejére halmozzuk a húst és a tojást.