Tavaszi saláta maradék tojásból - VKF! 42.
sponsored links
A tavasz a harsány színek évszaka. Amikor a téli nagy fehérség, illetve a télvégi nagy szürkeség-feketeség után minden új ruhát ölt, és fõleg zöldben, de sárgában, fehérben, rózsaszínben is pompázik a "világ". A sárga-zöld kombináció számomra egyértelmûen a tavasz jelképe, így az alábbi saláta is igazából tavasszal a legfinomabb. Ezért, és színei miatt is nevezem a 42. VKF!-re, amelynek ezúttal Strawberry a háziasszonya.
A húsvétról maradt festett tojás felhasználásának millióegy módja létezik, egy salátába való beillesztése mégis a legegyszerûbb megoldások közé tartozik. Így tettem tegnapelõtt, amikor a hétfõn szedett zöldek egy részét (sóska, salátaboglárka, tyúkhúr) jól megmostam, leráztam, és újhagymát, hónapos retket, fõtt tojást és sajtot daraboltam melléje. Picit sóztam, citromlével és olívaolajjal meglocsoltam. Egyedül ettem.
Tegnap a család kapott vacsorára tojásos salátát, nekik viszont nem mezei zöldekbõl készítettem a "köretet", hanem egyéb zöldségekbõl.
Tavaszi saláta maradék tojásból
Hozzávalók: 1 jégcsapretek, 1 csokor újhagyma, 1 zellerszár, néhány salátalevél, 8-10 fõtt tojás, 10-15 dkg ementáli sajt, balzsamecet, olívaolaj, só
Elkészítése:
A retket meghámozzuk, négybe hasítjuk, majd felszeleteljük...
A húsvétról maradt festett tojás felhasználásának millióegy módja létezik, egy salátába való beillesztése mégis a legegyszerûbb megoldások közé tartozik. Így tettem tegnapelõtt, amikor a hétfõn szedett zöldek egy részét (sóska, salátaboglárka, tyúkhúr) jól megmostam, leráztam, és újhagymát, hónapos retket, fõtt tojást és sajtot daraboltam melléje. Picit sóztam, citromlével és olívaolajjal meglocsoltam. Egyedül ettem.
Tegnap a család kapott vacsorára tojásos salátát, nekik viszont nem mezei zöldekbõl készítettem a "köretet", hanem egyéb zöldségekbõl.
Tavaszi saláta maradék tojásból
Hozzávalók: 1 jégcsapretek, 1 csokor újhagyma, 1 zellerszár, néhány salátalevél, 8-10 fõtt tojás, 10-15 dkg ementáli sajt, balzsamecet, olívaolaj, só
Elkészítése:
A retket meghámozzuk, négybe hasítjuk, majd felszeleteljük...