Tavaszi rizsleves
sponsored links
Sokat gondolkodtam, hogy milyen finomsággal rukkoljak elõ a 62. VKF! alkalmából, aminek a háziasszonya Éci, az eztettem blog írója. Eszembe jutott, hogy még sohasem készítettem rizslevest, ezért ez lesz a mai ebéd. Egyik vasárnap túl sok húslevest sikerült fõznöm, aminek egy részét lefagyasztottam. Ez az alaplé lett a leves egyik fõ alkotója, a másik pedig a játék fõ témája, a rizs.
Nagyon egyszerû, könnyû, tavaszias leves, amit a gyerekek is szívesen kanalazgattak.
Nagyon egyszerû, könnyû, tavaszias leves, amit a gyerekek is szívesen kanalazgattak.
Hozzávalók 4 fõre:
- 2 l húsleves alaplé
- 6 dkg fehér rizs
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 5 dkg zöldborsó
- 1 kk házi darált pirospaprika
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockára vágjuk.
A forró húsleveshez adjuk a répát, a borsót, ha felfõ, belekeverjük a rizsát.
Ízesítjük kevés házi készítésû darált paprikával.
Mire a rizs megfõ, a zöldségek is szépen megpuhulnak.
Finomra vágott, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
Ha nincs húslevesünk, készíthetjük házi leveskockával vagy ételízesítõvel.