Tavaszi pizza

2014-07-08

sponsored links



Ezt a pizzát a kedvencemmé nyilvánítom, egyszerûen fantasztikus íze van, és egyértelmû, hogy az alapra kent fûszervaj miatt. Ezen kívül pedig, jó kis feltétek vannak rajta, hát van amiért jó legyen :)


Hozzávalók:

  • A tésztához: 50 dkg kenyérliszt, kb 3 dl víz, 2 kis tasak szárított élesztõ (14 g), 3 evõkanál olaj, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál szárított oregánó; a feltéthez: 15-20 dkg zöldborsó, 15-20 dkg friss kecskesajt, 10 dkg hajszálvékony füstölt sonka (pl serrano, prosciutto), 5 dkg spenót, 5 dkg vaj, 6 fürjtojás, 2 zöldhagyma, fél cukkini, 1-1 evõkanál apróra vágott kapor és majoránna.

    Elkészítése:

    • A tésztához valókból a szokásos módon rugalmas kenyértésztát készítünk, majd letakarva hagyjuk a duplájára kelni (legalább 1 óra).
    • Ezután kinyútjuk, jó nagy tepsi méretûre, majd a tepsibe simítjuk.
    • A vajat kikavarjuk az apróra vágott fûszerekkel, egy pici sóval, megkenjük vele a tészta felületét, és megszórjuk karikára vágott zöldhagymával.
    • A spenótot megmosva, csíkokra vágva szórjuk rá, majd felkerül a darabokra tépkedett sonka, a zöldborsó, a morzsolt kecskesajt.
    • Az így elõkészített pizzát 15-20 percig kelni hagyjuk, majd óvatosan ráütjük a tojásokat, és 200 fokos sütõben addig sütjük, amíg a tészta széle, illetve a feltét a tejején pirulni kezd (kb 25 perc).
    • A sütés utolsó 2-3 percében a vékonyra szeletelt (zöldséghámozóval) cukkinit is rápakoljuk.

    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/07/tavasz...

    sponsored links

    Keres?s