Tavaszi nagy tanulságok

2012-03-02

sponsored links


Talán ez lehetne a legtalálóbb alcím a márciusi Magyar Konyhára, már ha egyáltalán kellene azt adni. Mindegy, játszunk el a gondolattal... Egy valami biztos, én átolvasva a mostani számot, ezzel tudom leginkább, egy mondatban summázni a mondanivalót.

Bár a bevezetõben a legfontosabb mondanivalóként az olívaolajról szóló cikket és az ennek kapcsán lezajlott tesztet harangozzák be - bár ez is kétségtelenül nagyon érdekes -, én inkább a Gastón Acurio-val készült beszélgetést emelném ki. Olyan mély és igazán érdekfeszítõ interjú kerekedett, melyet akár át lehetne ültetni Magyarországra is. Sok, nagyon sok tanulságos történetet mesél el, melyet nekünk sem szabadott volna, vagy szabadna elkövetnünk. Ráadásul az is kiderül, hogy a gasztronómia hogyan lehet eszköz, egy szegény ország társadalmi összefogásához, nemzeti önérzetének visszaadásához.   

Aztán itt a bab. Ez a sokak által ma is csak középszerûnek gondolt, mindig is a szegény ember ételének alapanyaga. Salamon Csaba írásából megtudhatjuk eredetét, olvashatunk vagy egy tucat különbözõ fajtáról, s ha ez még mindig nem elég, akkor a ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2012/03/tava...

sponsored links

Keres?s