Tavaszi minestrone
sponsored links
Egyszerûen nagyszerû :)
Hozzávalók (4 ? 5 személy számára): 6 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, kis darab zeller,1 hagyma, fél cukkini, 6 kisebb gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg cukorborsó, 10 koktélparadicsom, 5 dkg száraztészta, 1, 5 dl sûrített paradicsom, 2 maréknyi spenót, só, bors, kis csokor bazsalikom és zöldpetrezselyem. A tálaláshoz: 5 dkg parmezán sajt forgács.
Elkészítése:2, 5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a karikára vágott leveszöldséget (sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert), a finomra aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, puhára fõzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kockára vágott cukkinit, a kettõbe vágott koktélparadicsomot, a száraztésztát, 5 ? 6 percig együtt fõzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a cukorborsót. Végül hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, a spenótot, összeforraljuk, végül megszorjuk a finomra aprított zöldfûszerekkel. Parmezán sajt forgácsokkal megszórva tálaljuk.