Tavaszi mezei avodádó saláta

2017-03-12

sponsored links



Egyszerû, gyorsan elkészíthetõ. Ha éppen egy tavaszi kiránduláson vagyunk itt északon, helyben összegyûjthetjük a hozzávalókat a mezõn. Az avokádó finom ízét könnyen leuralhatja minden más összetevõ, ezért csínján kell bánni velük. A pomeló enyhe édessége és savanykássága emiatt alkalmas párosítás. Fontos megjegyezni, hogy a zaatar (szurokfûhöz, illetve majoránnához hasonló növény) nem a forgalmazásban levõ fûszerkeveréket, hanem a frissen szedett leveleket jelenti (héber: azuv macuj, ???? ????, latin: Origanum syriacum). Én rendszerint a ház melletti bozótos hegyre ugrok ki beszerezni.

Hozzávalók (egy avokádóhoz):

  • 3 gerezd pomelo (vagy 4 gerezd pomelit: pomelo és grépfrút közötti gyümölcs)
  • kb. 10-12 zaatar levél
  • néhány csepp citrom
  • néhány durvára darabolt dió, ízlés szerint

Az avokádót meghámozzuk és kis darabokra szeleteljük. A pomelót megtisztítjuk külsõ héjától és a belsõ keserû burkától, darabokra szedjük és felaprítjuk. A zaatar leveleket pici darabokra tépjük, és az egészet óvatosan összeforgatjuk. Durvára darabolt dió illik hozzá. A saláta frissen finom, mivel az avokádó gyorsan oxidálódik és elveszíti ízét.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AMiIzraeliKon...

sponsored links

Keres?s