Tavaszi medvehagymás, szûzpecsenye

2014-03-25

sponsored links

Tavaszra várva!
Fedezd fel a medvehagyma izgalmas világát! Hússzeletbe töltve még ízletesebb.


image_1362990001158997

Hozzávalók:
1 nagyobb szûzpecsenye
1 csokor medvehagyma (piacon frissen vásárolva, vagy a kertben szedve)
só, bors
4 nagyobb szem burgonya
2 db közepes sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 ek olíva olaj
1 tk ételízesítõ

A zöldségeket mossuk, és pucoljuk meg. A medvehagymát alaposan tisztítsuk meg.
A húst vágjuk 4 darabra és nyitott szeleteléssel 4 nagy szeletre.
Enyhén veregessük ki, sózzuk, borsózzuk.
A sárgarépát, burgonyát, petrezselyemgyökeret karikázzuk, a hagymát negyedeljük, és tegyük sütõzacskóba. Öntsük rá az olíva olajat, és adjuk hozzá az ételízesítõt. Jól rázzuk össze, kössük be a zacskót és tegyük a sütõbe 180 fokra.
A hússzeleteket terítsük egyenként a deszkára, rakjuk rá a medvehagyma szelteket, és tekerjük fel õket.
Spárgával kötözzük meg a végeket jól lezárva.
Felforrósított serpenyõbe tegyünk 5 dkg vajat, és a hús minden oldalát pirítsuk barnára.
A megpirított húshengereket rakjuk tûzálló edénybe, szorosan egymás mellé. Fedjük le és sütõben 180 fokon 10-15 perc alatt pároljuk készre a zöldségekkel együtt.
Tálaljuk a húst felszeletelve a zöldségkörettel.

1




Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/03/25/tav...

sponsored links

Keres?s