Tavaszi krumpli
sponsored links
Sok éve bevált recept nálunk. Akkoriban azért adtam neki a "tavaszi" nevet, mert onnantól lehet készíteni, mikor megjelennek az elsõ újkrumplik, répák, hagymák. Mégis igazi nyári étel, nagy melegekben jó kis vacsora lesz belõle. Lehet csak a nosztalgia szépíti meg, de nekem úgy rémlik a mostaninál hamarabb bukkantak fel ezek a zöldségek a piaci standokon. Mintha fejtetõre állt volna minden. Ma egész szép, érett õszibarackot kaptam a zöldségesnél, viszont az eper már lement, a málna kilója meg 4.000 Ft. Na így kalkuláljon az ember!
A receptre visszatérve, bizonyára köretnek is jó, de mi mindig magában, egytálételként fogyasztottuk. Kellemesen édeskés, ezért az ellensúly miatt inkább ecetes saláták, savanyúságok illenek hozzá: ecetes fejessaláta, ecetes paprikasaláta, káposztasaláta, de csemegeuborka, almapaprika ugyanúgy. Nincs benne fûszerpaprika, mégis teljesen belesímul a magyar konyha ízvilágába.
És még egy utolsó tanács: ha valakinek van otthon vaslábasa, akkor elõ vele, mert abban lesz igazán jó! Ha nincs, akkor egy magasabb teflon is megteszi. Ugyanis az a lényeg, hogy az alja odapiruljon, a többi pedig kissé szottyos maradjon.
Hozzávalók:
jó kilónyi újkrumpli
2 zsenge répa
2-3 tv paprika
1 nagyobb fej zsenge hagyma ...