Tavaszi kenyérlángos
sponsored links
Töki pompost készítettem tegnap és mivel a nõvéreméket vártuk vacsorára, dupláztam az adagot. Az egyik felét ugyanúgy állítottam össze, ahogy szoktam: (fokhagymás) tejföllel alaposan lekenve, sok pirított baconszalonnával, lilahagymával és egy kevés kolbásszal, a másik felét azonban szezonális zöldségekbõl készítettem el, bízva a rokoni vonalban, hogy majd "besegít" az eltüntetésében. :)
Pompos egy gyors változatban szerepel már a receptjeim között, így azt nem részletezem, csak a zöldségesrõl írok most bõvebben. A tészta hozzávalóiból kissé ragacsos, de jól kidolgozott tésztát dagasztottam. Alaposan kiolajozott kelesztõtálban kissé átgyúrtam-átforgattam, hogy az olaj mindenhol jól bevonja, majd lefedve duplájára kelesztettem. Amikor megkelt, enyhén lisztezett deszkán tepsiméretûre nyújtottam, majd sütõpapíros tepsibe helyezve hagytam kelni, amíg a sütõ elõmelegedett (190 °C).
Közben elõkészítettem a feltéteket: a tejfölt kikevertem egy kevés...