Tavaszi karalábéleves

2014-05-20

sponsored links



Hozzávalók:  2 zsenge tavaszi karalábé, 2 szál sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 2 szál zöldhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, só; a grízgaluskához: 2 tojás, 7-8 evõkanál gríz, csipetnyi só

Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük, rádobjuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret meg a karalábét és megdinszteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára fõzzük. Félidõben hozzáadjuk a apróra vágott zöldhagymát, kevés zöldjével együtt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A grízgaluskához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük, hozzáadjuk a sárgáját meg a grízt és tejföl sûrûségûre kavarjuk. 10 percig pihenni hagyjuk, majd evõkanállal galuskákat szaggatunk a levesbe, 10 percig fõzzük, majd eloltjuk alatta a tûzet, lefedjük és 15 percig pihenni hagyjuk. 


Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/05/ta...

sponsored links

Keres?s