Tavaszi húsos tepsis....kapormártással.
sponsored links
Imádom amikor megjelennek a friss zöldségek,ilyenkor lehet
Jó étvágyat kívánok....Mari
igazán finomságokat alkotni.....krumpli,répa stb...és a kerti zöldfûszerek.
A tepsis ételeket pedig azért,mert összedobom nincs vele gond.
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb csirkecomb ,kettévágva
- 5db új sárgarépa
- 1 kg újkrumpli egyforma,kisebb méretû
- 2 egész fokhagyma ,keresztbe kettévágva
- 3 db fõzõhagyma
- fél kaliforniai paprika
- 2 szelet házi füstölt szalonna
- 1 kiskanál méz
- csirke fûszerkeverék
- margarin
- friss zsályalevél,oreganólevél,rozmaring
- 1dl száraz fehérbor
ízesítve,sóval,borssal,pötty cukorral,citromlével,durvaborssal.
A kivajazott kerámia edénybe teszem a fele csíkozott szalonnát,körbe a sárgarépát
egyben,középre a megsúrolt ,tisztított újkrumplit.Erre a fûszerezett csirkecombokat,
közé a félbevágott ,mézzel meglocsolt fokhagymát ,a bevagdosott hagymát, a zöld
fûszernövényeket,csíkozott paprikát, és a fehérbort aláöntöm.
A sütõben elõször fólia alatt,majd anélkül,ropogós pirosra sütöm.
A tepsis húsit a finom kapormártással tálalom.
A mézes,sült fokhagyma mennyei...köszönet a blogtársamnak!!
Jó étvágyat kívánok....Mari