TAVASZI FINOMSÁG, GOMBÁVAL TÖLTÖTT TÕK
sponsored links
Hozzávalók
1 zsenge tök
5o dkg izletes csiperke
1 nagy csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
sült csirke füszer
kb ?dl.portói vagy vörösbor
kb 1 dl. fõzõtejszin
1 db piros szinû paprika felapritva
bors
só
kevés vaj
pertrezselyem
kakukkfû
kapor
A tököt a héjától megtisztitom két végét kb egyújjnyi vastagságban levágom, és a tõk belsejét kiskanállal kikaparom. A gombát megmosom, földes alját eltávolitom és felapritom.
Az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt apróra vágom és kevés olajon megpárolom, hozzáadom a felapritott gombát,paprikát fokhagymát, sózom, borsozom,megszórom kakukkfûvel majd hozzá öntöm a bort, a tejszint, a petrezselyemet és megpárolom, addig amíg a nedvesség nagyja elpárolog belõle.
A kivájt tõköt belül csirkefûszerrel beszóróm és a gombás töltelékkel megtöltöm, sütõedénybe helyezem és a két végére visszahelyezem a levágott végeket.
Vajdarabokat teszek a tetéjére és sütõbe teszem és kb 20 percig sütöm, alufóliával lefedve. Végül az alufóliát leveszem megszórom vágott kaporral és pár percig visszatolom a sütõbe.
Tálaláskor reszelt füstölt sajttal megszórom.