Tavaszi finomfõzelék
sponsored links
A saját vacsoránk chilis bab?amit nem találtam megfelelõen a fiúknak, így nekik összedobtam egy gyors tavaszi fõzeléket. Persze lehet ezt télen is csinálni, csak akkor mirelit a borsó, meg nem új a krumpli. A tejszín kihagyható/tejjel helyettesíthetõ, csak nálam éppen várt felhasználásra egy fél dobozka. Jól sikerült mind a ketten elég jól fogyasztottak belõle:)
Tavaszi finomfõzelék
1 szál zsenge sárgarépa (6,5dkg)
20 dkg zsenge zöldborsó
3 kisebb új krumpli (7 dkg)
1 ek olaj
2 dkg liszt
1 dl tejszín
2 dl tej
A sárgarépát és a krumplit megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. Kevés olajon megforgatjuk a zöldségeket, majd rászórjuk a lisztet, összekeverjük és felöntjük a tejszínnel, tejjel. Puhára fõzzük és már tálalhatnánk is, ha a fiúk nem langyosan (rosszabb napokon hidegen) szeretnék a kaját:P