Tavaszi ebéd ötlet a piacról

2018-04-22

sponsored links

Amikor végre eljutok a piacra és hagyom, hogy magával ragadjon a tavaszi kínálat. Végtelenül egyszerû, a hozzávalók ízét hangsúlyozó hétvégi ebéd készült:



Sertésszûz spárgával és újkrumplival
2-3 fõ részére

Kb. 40-50 deka, azaz egy darab sertésszûz. A húst jó ujjnyira karikáztam. Sóztam és borsoztam. 
Mély serpenyõben 1 evõkanál vajat és ugyanennyi olajat forrósítottam. A húst mindkét oldalán pirosra sütöttem. Alálöttyintettem 2 dl fehérbort és kb. fél órát pároltam fedõ alatt. 
Amikor a hús már teljesen puha volt, levettem a fedõt és elpárologtattam a nedvesség nagy részét, hogy egy kevéske sós szaft maradjon csak. 

A 30 deka újkrumplit késsel megkapargattam. Forró vízben majdnem teljesen puhára fõztem, majd egy kevés vajon, serpenyõben megfuttattam, picit megpirítottam. 

A szintén kb. fél kiló spárgát jól megmostam, majd az aljáról levagdostam a fás részt. A spárgát néhány percig lobogó forró vízben pároltam, majd leszûrtem és csak egy kis sóval fûszereztem. 


Egyébként itt elég sok mindent összegyûjtöttem, amit tudni érdemes a spárgáról. 

Folytats a blogon ... https://agifoz.blogspot.com/2018/04/t...

sponsored links

Keres?s