Tavaszi ebéd ötlet a piacról
sponsored links
Amikor végre eljutok a piacra és hagyom, hogy magával ragadjon a tavaszi kínálat. Végtelenül egyszerû, a hozzávalók ízét hangsúlyozó hétvégi ebéd készült:
Sertésszûz spárgával és újkrumplival
2-3 fõ részére
Kb. 40-50 deka, azaz egy darab sertésszûz. A húst jó ujjnyira karikáztam. Sóztam és borsoztam.
Mély serpenyõben 1 evõkanál vajat és ugyanennyi olajat forrósítottam. A húst mindkét oldalán pirosra sütöttem. Alálöttyintettem 2 dl fehérbort és kb. fél órát pároltam fedõ alatt.
Amikor a hús már teljesen puha volt, levettem a fedõt és elpárologtattam a nedvesség nagy részét, hogy egy kevéske sós szaft maradjon csak.
A 30 deka újkrumplit késsel megkapargattam. Forró vízben majdnem teljesen puhára fõztem, majd egy kevés vajon, serpenyõben megfuttattam, picit megpirítottam.
A szintén kb. fél kiló spárgát jól megmostam, majd az aljáról levagdostam a fás részt. A spárgát néhány percig lobogó forró vízben pároltam, majd leszûrtem és csak egy kis sóval fûszereztem.
Egyébként itt elég sok mindent összegyûjtöttem, amit tudni érdemes a spárgáról.
Sertésszûz spárgával és újkrumplival
2-3 fõ részére
Kb. 40-50 deka, azaz egy darab sertésszûz. A húst jó ujjnyira karikáztam. Sóztam és borsoztam.
Mély serpenyõben 1 evõkanál vajat és ugyanennyi olajat forrósítottam. A húst mindkét oldalán pirosra sütöttem. Alálöttyintettem 2 dl fehérbort és kb. fél órát pároltam fedõ alatt.
Amikor a hús már teljesen puha volt, levettem a fedõt és elpárologtattam a nedvesség nagy részét, hogy egy kevéske sós szaft maradjon csak.
A 30 deka újkrumplit késsel megkapargattam. Forró vízben majdnem teljesen puhára fõztem, majd egy kevés vajon, serpenyõben megfuttattam, picit megpirítottam.
A szintén kb. fél kiló spárgát jól megmostam, majd az aljáról levagdostam a fás részt. A spárgát néhány percig lobogó forró vízben pároltam, majd leszûrtem és csak egy kis sóval fûszereztem.
Egyébként itt elég sok mindent összegyûjtöttem, amit tudni érdemes a spárgáról.