tavaszi ebéd
sponsored links
Itt a spárga szezon! Nagyon szeretem ezt a zöldségfélét, mert köretként kiváló, salátának nagyon finom és még fõételt is lehet belõle varázsolni, akár leveles tésztába sütve, akár rántva, vagy csak hollandi mártással leöntve (persze úgy már nem kímélõ).
A ebédben köretként jutott neki szerep, a rántott karfiol és a grill sajt mellett.
Ennek az ételnek az elkészítéséhez nem kell különösebb tudomány. A spárgasípokat eltörtem, ahol pattan, onnan már élvezhetõ. Meghámozni nem kell, csak forró sós-enyhén cukros vízben pár perc alatt megpárolni. Leszûrni és már ehetõ is. A karfiolt bebundáztam, kisütöttem. (ez a fogás annyira nem kímélõ az olajban sütés miatt, de most nekem az). A sajtot felszeleteltem és grillserpenyõben pár perc alatt átsütöttem. 15 perc alatt kész az ebéd :)
A ebédben köretként jutott neki szerep, a rántott karfiol és a grill sajt mellett.
Ennek az ételnek az elkészítéséhez nem kell különösebb tudomány. A spárgasípokat eltörtem, ahol pattan, onnan már élvezhetõ. Meghámozni nem kell, csak forró sós-enyhén cukros vízben pár perc alatt megpárolni. Leszûrni és már ehetõ is. A karfiolt bebundáztam, kisütöttem. (ez a fogás annyira nem kímélõ az olajban sütés miatt, de most nekem az). A sajtot felszeleteltem és grillserpenyõben pár perc alatt átsütöttem. 15 perc alatt kész az ebéd :)