TAVASZI DUPLÁN MEDVEHAGYMÁS TOJÁSOS NOKEDLI
sponsored links
Sógornõm megörvendeztetett egy nagy zacskónyi medvehagymával, amit Gerecséren kirándulva szedtek, ahol tömegesen nõ. Gyönyörû látvány a fák tövében az a rengeteg medvehagyma! Mivel a hagyományos nokedli semleges ízû étel, ezért kiválóan alkalmas különbözõ ízesítésekre (spenóttal is szeretem), szószok, húsok mellé tökéletes köret. A medvehagyma íze teljesen újértelmet ad a megszokott nokedlinek. Nálam most dupla alkotóelemként szerepelt,mert a nokedli tésztájába és mellé is került belõle, mivel a hagyma a legkorábbi vitaminforrások egyike, áprilisban, májusban szedhetõ. A hibernált medve téli álmából ébredve eszegeti ezt a füvet és hamar visszanyeri tõle erejét.
Nemcsak vadon nõ, kertben is termeszthetõ.
500 g liszt
2 tojás
só, bors
legalább 2-3 dl tej (vagy víz)
1 marék medvehagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld ...