Tavaszi cézár - PS tavasz
sponsored links
Kezdünk kifutni a tavaszból, bár spárgát szerencsére még mindig lehet kapni. Olyannyira lehet, hogy el is felejtettem, hogy már van egy bontatlan csomag a hûtõben, amikor vettem még egyet. De nem hinném, hogy megromlana, fõleg, hogy ebbe a tavaszi cézársaláta kreációba is kell egy jó adag, amit hamarosan újra elkészítek, hiszen amikor PS tavaszi számába fotóztam a salátát, még fagyos hideg volt, és 1000 Ft-ért tudtam csak mexikói spárgát venni hozzá.
A PS tavaszi számának gasztro rovatában a budapesti gourmet, ámde olcsó ebédlõhelyeket és ismertebb, budget ebédmenüt kínáló éttermeket kutattuk fel. Manapság Budapesten nem nehéz jót enni ebédre, ráadásul úgy, hogy az anyagilag se legyen túlzottan megterhelõ. A cikk mindössze ott sántított, hogy fõleg a belvárosi helyeket hozta elõtérbe, ahová pedig nem mindenki jut el ebédidõben....otthonról viszont bárki vihet valami durvát a munkába ha akar! Nekik készült három recept, egy tavaszi cézár, egy bárányburger céklamajonézzel és egy epres pohárkrém, és persze mindenki másnak is, és nem csak ebédre.
Tavaszi cézársaláta füstölt lazaccal és spárgával (hozzávalók - 4 fõre):
1 fej római saláta
1 köteg zöldspárga
1-2 db paradicsom vagy több koktélparadicsom
200 g füstölt lazac
1 szelet szikkadt kenyér bele
olívaolaj
Az öntethez:
1 tojássárgája ...