Tavaszi csirkemell
sponsored links
Még egy változat arra, hogy bizonyítsam a csirkemell nem unalmas. Sõõt nagyon sok féle képpen lehet variálni ezt, a diétához (is) igencsak alkalmas fehérjeforrást. Ezúttal tavaszi zöldségekkel készült...
Hozzávalók 1 személyre:
- 1 egész csirkemell filé
- 2 marék cukorborsó
- 4 szál spárga
- 2 dl Creme Fraiche, avagy zsírszegény tejszín
- só, bors
Az elkészítés menete:
A csirkemell mindkét oldalát egy evõkanál olíva olajon megsütöm szép pirosra. Ezután sózom, majd borsozom és egy dl vízzel felöntöm, majd lefedem, hagyom párolódni. Amíg párolódik a spárgákat és a borsókat megmosom és egyforma darabokra vágom. Ezek is mehetnek a fedõ alá puhulni. Ha teljesen átfõtt a csirkemell, hozzáadom a creme fraiche-t (vagy a tejszínt) és további egy percig fedõ nélkül fõzöm az egészet. Ha szükséges sózom és borsozom még egyszer, majd tálalom is. Edébnek és vacsorának is kiváló, fogyasszátok egészséggel!