Tavaszi csirkemell csíkok

2014-04-01

sponsored links



Amikor fõzni kezdtem a mai vacsorát, még halvány lila gõzöm sem volt arról, hogy mi lesz végül. Annyi volt biztos az elején, hogy 4 fél csirkemell filébõl kell gazdálkodnom. Ezeket elõször vékony szeletekre vágtam, félreraktam. Aztán egy nagy fej hagymát aprítottam fel, és dinsztelni kezdtem kevés olajon. Ráraktam a csirkemell csíkokat is, és fehéredésig sütöttem. Közben kitaláltam, hogy mirelit zöldborsóval fogom gazdagítani. Kimértem belõle 25 dkg-ot, és azt is a serpenyõbe öntöttem a csirkéhez, aztán eszembe jutott, hogy kukorica is van a mélyhûtõben, hát abból is kimértem 25 dkg-ot, és az is a serpenyõbe került. A csirke fehér, a borsó zöld, a kukorica sárga. Kellett még egy kis piros, éppen maradt ebédrõl egy fél piros kaliforniai paprika, gyorsan felkockáztam és az is az ételbe került. Már csak fûszerezni kellett,  erre sót, chiliport, õrölt borsot, pici ételízesítõt, és két csipet oregánót használtam. Öntöttem még rá kb. 1,5 dl forró vizet és fedõ alatt puhára pároltam kb. 20 perc alatt.


Közben megfõztem a fiúknak 25 dkg fõzõtasakos paraboiled rizst, 


magamnak  pedig - a testkontroll jegyében - egy 45 dkg-os brokkolis vegyes zöldség csomagot pároltam meg.
Összességében nagyon finom és szerintem mutatós lett a vacsoránk, utolsó falatig mind elfogyott :)!
Párolt zöldségekkel 4 óra utána a várakozási idõ, 
rizzsel 8 órás hátrányos társítású!



Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/04/tavaszi-c...

sponsored links

Keres?s