Tavaszi brokkolileves
sponsored links
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mind csak zöldet ennék, ha tehetném, s a nyáron nagyon megszerettem a brokkolit is. Minden nap meg tudnám enni ezt a levest :)
Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg brokkoli, 2 közepes sárgarépa, 1 hagyma, 20 dkg csirkesonka, 5 dkg vaj, 1, 5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só. Füstölt sajt a tálaláshoz.
Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg brokkoli, 2 közepes sárgarépa, 1 hagyma, 20 dkg csirkesonka, 5 dkg vaj, 1, 5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só. Füstölt sajt a tálaláshoz.
Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a felforrósított vajon megpároljuk. Kb. 2 liter vizet forrni teszünk, amikor fõ hozzáadjuk a sót, az egészben hagyott hagymát, a rózsáira szedett brokkolit, a megpárolt sárgarépát, a kis kockákra vágott csirkesonkát, együtt roppanósra fõzzük. A lisztet simára kavarjuk a tejföllel, és hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.