tavasz van , vagy mi a szösz
sponsored links
Na, hát igen, elvileg. A szél letépi a fejem, megfagyok az átmeneti kabátomban, de azért süt a nap. Vágyom a zöldbe, a zöldre- de még nincs, és várni is kell elég sokat, mire az elsõ kiskerti veteményesekbõl felszedik az újhagymát, hónapos retket. Szóval addig van ez, és az ehhez hasonló saláták. Döntõen a munkahelyi ebéd kategória, elég tartalmas is, meg finom is, szóval inkább mégsem panaszkodom. :)
télvégi saláta
- 1 fõre
- 1 szelet fekete tömbkenyér (legjobb a pumpernickel, kb 5 dkg)
- 1 kis szál répa (7-8 dkg)
- 1 kis fej vajretek (10-12 dkg)
- 1/3 piros kaliforniai paprika
- 1 szem paradicsom (8-10 dkg)
- 6-8 dkg feta
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk ecet (én tokaji aszús balzsamecetet használtam, ha ez nincs, legjobb a fehér balzsamecet)
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
A kenyeret apró kockára vágom. Hozzáadom a szintén nagyon apró kockára vágott paprikát, vajretket, a meghámozott, zöldséghámozóval vékonyra metélt (gyalult? borotvált? nem tudom mi a helyes kifejezés) sárgarépát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a szétmorzsolt fetát, összeforgatom az olívaolajjal és ecettel. Mehet bele egy apróra kockázott paradicsom is, összeforgatjuk, a tetejére pedig szórhatunk pirított napraforgómagot, apróra vágott zöld olajbogyót, tökmagot, a lehetõségek száma még bõséges a kiegészítésre.
Ha munkahelyre viszem, akkor csak a zöldségeket forgatom össze az olívaolajjal és ecettel, a fetát a tetejére morzsolom és a kenyeret is a tetejére szórom, csak közvetlenül evés elõtt forgatom össze.
Ha itthon eszem majd meg, akkor pedig egy fél fej finomra vágott lilahagyma is kerül bele.
The post tavasz van , vagy mi a szösz appeared first on flatcat.