Tavasz pesto
sponsored links
A veteményesemben kezdenek betakarításra alkalmassá válni egyes zöld félék, nem is beszélve a fûszernövényekrõl. A medditerrán konyha egyik tipikus kelléke a pesto. Fogyasztják tésztához keverve vagy kenyérre kenve. A tészta lehet paleo, avagy Konjac – NoCarb tészta, vagy lehet paleo kenyér és nem utolsósorban ketogén zsemle NoCarb lisztbõl sütve. Így hát ezt a finomságot nem kell a mi konyhánkban sem mellõzni.
Hozzávalók és elkészítés egyben – a jelenlegi konyhakerti kínálatból:
- Zöld félék: 2 maréknyi madár saláta, 1 maréknyi snidling, néhány levél bazsalikom, petrezselyem, tárkony, dísz sóska (a bordó csíkos levél a képen!) vagy sima sóska levél, spenótlevél
- Fûszerek: 1 kk. só, 2 kk. xukor0stevia,
- Olíva olaj – kb. 2 evõkanállal
- A fenti hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel keverjük össze, a tetejét díszíthetjûk a hozzávalók félretett leveleivel, snidlink virággal.