Tavasszal õsz a Mátrában
sponsored links
A hosszú hétvége egyik napja megint kirándulással telt, ezúttal a Mátrába. Gondoltuk, a március 15-i hétvégéhez képest most már biztosan zöldebb lesz a táj, de úgy tûnik, a hegyek között még el van maradva a természet. Bár a fák már rügyeztek, aztért az összkép még mindig kopár. Ennek ellenére azt hiszem, szerencsénk volt, mivel az esõ igazán csak akkor kezdett szakadni, mikor mi már békésen a Vidróczki csárdában rendeltük a szarvaspörköltet. :)
Az útvonal ezúttal is olyan 10-12 km-es táv volt, Mátraszentistvánról indultunk Ágasvárra, majd onnét a Csörgõ-szurdokon át a Csörgõ -patak völgyében sétáltunk vissza. Szép kis útvonal volt, fõleg, hogy Ágasvárra menet végig a déli hegygerincen vezet a turistaút, így most, hogy még nincsenek levelek a fákon, kellemesen meleg volt.
Amúgy meglepõ, mennyire más képet tud mutatni egy táj és maga az út ilyen kopáran. Hisz nyáron ilyenkor csak az erdõt lehetne látni, most meg körbe a hegyeket is. Érdemes szerintem ilyenkor is kimozdulni. Bár inkább mondanám a képek alapján õszinek a tájat, mint tavaszinak. De majd a májusi túrán. :)
Most kicsit felkészültebben vágtunk neki a kirándulásnak, mint legutóbb, így már két nappal elõtte keresgéltem, hogy mit is süssek az útra, ami energiaszeletként funkcionálhat. Picit persze megint módosítottam a recepten, de szerintem megérte, mert így még epresebb lett. :) Az eredeti recept bögrés volt, én azért a biztonság kedvéért lemértem a hozzávalókat, így itt már azok fognak szerepelni. A receptben az tetszett meg, hogy lekvárral keni meg a tésztát sütés elõtt. :)
Triplán epres, zabpelyhes keksz
10 dkg barnacukor ...