Tatárbifsztek - szilveszteri menüajánlat
sponsored links
Majdnem hogy azt mondhatom, hogy ez egy rendhagyó változat. De csak majdnem.
Itt Magyarországon van egy tatárbifsztek változat, amit több-kevesebb sikerrel kevernek az éttermekben. Van benne fûszerpaprika és gyakran majoránna is alapfûszer. Só, bors, ketchup, mustár és tojássárgája, az általános ízesítõk benne. Még fokhagymát is láttam már az alapízesítésben.
Szeretem ezt a változatot, amikor a pincér, aki frissen bekeveri, jól eltalálja az ízesítést.
Itton, a családnak mégis a nemzetközi változatot szeretem készíteni, hiszen "magyaros" tatárbifszteket bárhol ehetek a környékbeli éttermekben. A nemzetközi változat gazdagabb és különlegesebb íz világgal rendelkezik, én egészen oda vagyok érte.
Van azért néhány alapszabály tatárbifsztek téren, mely elengedhetetlen, hogy biztosan jó tatárbifszteket kapjunk végeredményében.
Az egyik az, hogy sokkal inkább a jó alapanyag, húsminõség adja az alapot, minthogy mondjuk mustáros vagy olajos pácban tartsuk a bélszínt. Érdemes egy hizlalt, nagy állat vesepecsenyéjébõl készíteni, a bélszín esetében én úgy tapasztaltam, hogy ez a legjobb.
A másik fontos momentum, hogy a pástétomokkal ellentétben, ha bekeverve, fûszerezve áll a ...