Tatárbifsztek
sponsored links
Ez a hét a húst hússal mondás jegyében telik. A család nagy része nagyon szereti a tatárbifszteket; én is.
Elkészítéséhez nem is kell sok idõ, inkább egy kis programozást igényel.
Vasárnapra készült elõételnek, ezért hétfõn már neki kellett állni az elõkészületnek.
Megmostam, leszárítottam és kis kockákra vágtam fél kg marha feketepecsenyét. Amikor bélszínt szeretnék venni, akkor persze nem kapok...
A húskockákat összekevertem olaj és õrölt feketebors keverékével és hûtõszekrénybe pihentettem úgy, hogy minden nap átkevertem a húst.
Péntek este Z kétszer húsdarálón ledarálta a pácolt marhahúst egy fej vöröshagymával együtt.
Összekevertem 3 tojássárgájával, csípõs mustárral, házi ketchuppal, sóval, cecei pirospaprikával; majd ...