Tatárbifsztek (beefsteak)
sponsored links
Furcsa ízlése van a gyerekeimnek. Fogjuk rá, hogy a fiam szimplán válogatós, a lányom inkább érdekesen... Mindkettõjük nagy kedvence azonban a tatárbifsztek, Igen, a nyers marhahús, nyers tojással... Mondom, hogy furák a kölkök... Ahányszor étterembe megyünk, annyiszor hangzik el a kérdés: ehetünk tatárbifszeket? Néha igen, néha nem, attól függ, hol és mikor. Most pedig, amikor megkérdeztem a lányomat, hogy mit kér az immár harmadik körös születésnapi vacsorájára ("gyerekzsúr" és nagycsaládi ünneplés után, csak így négyesben, akkor, amikor valóban van), a válasz ez volt. OK. A születésnap, az mégiscsak születésnap. Sikerült bélszínt szereznem, darálót anyósomtól (az enyém éppen kimúlt...), úgyhogy semmi sem állíthatott meg. Legalábbis a tervek szerint... A daráló kése azonban annyira életlen volt, hogy jaj. Le sem írom, mi történt... A lényeg az, hogy végül a késes aprítómat vettem elõ és nem is bántam meg. Mindenkinek tetszett a szokásosnál kissé krémesebb állag. Ami pedig a fûszerezést illeti: tipikusan ahány ház annyi szokás, no meg milyen lábbal kel az ember éppen...
Az enyém most így készült:
60 dkg bélszín, alaposan megtisztítva, ledarálva
1 hagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma lereszelve, ezekkel még egyszer átdarálva. Aztán ...