Tatár juhtúró
sponsored links
Aki szereti a körözöttet, ezt a kencét is szeretni fogja. Juhtúró, finoman fûszerezve, vajjal és tejszínnel kikeverve. És sok finom zöldséggel tálalva, amikbõl mindenki kedve szerint keverhet a tatár juhtúróba. (Én személy szerint mindenbõl tettem bele keveset, így is nagyon finom volt.) Friss vagy pirítós kenyérrel, magvas péksüteménnyel kínáljuk. A recept megjelent az ingyenesen letölthetõ Kifõztük Magazin júniusi számában is. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- 20 dkg juhtúró
- 5 dkg vaj
- õrölt fehérbors
- kb. 1 dl tejszín
- 4 koktélparadicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 kis vöröshagyma
- 3-4 piros retek
- 2-3 csemegeuborka
- A juhtúrót tálba tettem, hozzádaraboltam a vajat, és gépi mixerrel keverni kezdtem.
- Annyi tejszínnel lazítottam, hogy krémes állagú legyen, közben ízesítettem kevéske õrölt fehérborssal.
- A zöldségféléket megtisztítottam, apróra daraboltam.
- A tatár juhtúrót a felaprított zöldségfélékkel és magvas péksüteménnyel tálaltam.