Tatár bifsztek
sponsored links
Kellhozzá némi marhahús, egy nyereg, meg egy ló. Legalábbis a tatárok szerint, ha jól olvastam.
Ennyire azért nemakartam utánamenni az "eredeti" receptnek, úgyhogy most inkább felütöttem Anthony Bourdain-t és megnéztem azt a változatott amit a Les Halles-ben készítenek.
Nem elõször tettem, már egy ideje nézegettem. Elég egyszerûre vették és tele van olyasmivel amiket szeretek. Petrezselyem, hagyma, Tabasco, Worcestershire meg ilyenek. Már a hamburgernél is feltûnt hogy a darált marhához elég jól megy a "vuszter" úgyhogy pláne tetszett a dolog.
A sültkrumplis köret miatt volt egy kis csodálkozás, de ha az ember nyershúst dúr asszem nem árt mellé még egy kis ezaz. Pirítós se maradt el, merhát mire kennénk a húst. Úgyhogy az kell. Meg saláta is kell. Hagymás paradicsomos.
A hús kérdésére már egész más, itt gondolom eléggé megoszlanak a vélemények. A receptben vesepecsenye szerepel, de hentesbarátunk szerint a fehérpecsenyéje tökéletesen megfelel a célnak. Énmeg rábólintottam mer harmadannyi volt mint a bélszín.
Szóval így állt össze a kép.
Kellbele: ...