Tatár beefsteak
sponsored links
Ünnepi eledel, nálunk inkább csak az ára miatt. Amúgy szívesen látná a családom bármely hétköznapi asztalon, mindenki kedvence.
A nyers hús fogyasztásnak sok helyen van a világban nagy hagyománya, hiába vannak hangos ellenzõi is.
Ilyen nyers ételeket ismer a török és a libanoni konyha (Çi köfte), ismernek az etiópiaiak (kitfo), ismernek a koreaiak (jukho) és a spanyolok is (crudo). A legismertebb nyershúseledel azonban kétségtelenül az olasz carpaccio, a hajszálvékonyra szeletelt bélszín, illetve történetünk gyújtópontja, a tatár bifsztek.
Egyesek hungarikumnak tartják, a nyereg alatt puhított húsig vezetik vissza.
Tatár beefsteak
Hozzávalók:
- 60 dkg marha bélszín (lehet a hártyáitól gondosan megtisztított comb is)
- 2 tojás sárgája
- 1 közepes fej hagyma apróra kockázva ...