Tatin bonbon pöttyözve
sponsored links
Ideje volt már, hogy valamit én is alkossak a SAD kilencedik fordulójára, ha már a témát én fundáltam ki! A pöttyös és a csíkos közül kétségkívül a pöttyös áll a szívemhez közelebb (hmmm, ha pedig még lila pöttyös is az illetõ ruha/sál/bármi, akkor végem van!). Nem akartam viszont szabályos pöttyöket, hanem olyan kis játékos, kerge pöttyökkel akartam díszíteni a bonbonokat, úgyhogy nem ecsettel pingáltam, hanem csak befröcsköltem a formámat. A díszlet pedig az egyik kedvenc pöttyös sálam a fotón :)
A töltelékben egy igazi õszi kedvencet idézek meg: a Tarte Tatin-t, azaz a híres fordított almatortát. Na persze igyekeztem a lényeget megragadni: itt kérem a tésztára semmi szükség, csak a karamellizált almás réteget akartam megidézni. Így lett a töltelék almalével készült karamell, benne liofilizált alma jócskán, fahéjjal fûszerezve.
Figyelem! Még péntekig várom a SAD kilencedik fordulójára a pöttyös és csíkos alkotásokat! A kiírás itt olvasható.
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
Almás karamella:
- 30 gr almalé (nálam bolti 100%-os, mert sajnos lusta volna frissiben csinálni, de az jobb lenne!)
- 0,5 dl habtejszín
- 30 gr golden szirup (helyette mehet akácméz is)
- 40 gr cukor
- 5 gr vaj
- 10 gr liofilizált alma ...