Tartsunk jakot!
sponsored links
Ha ránk tör az ünnepek utáni januári depi vagy örömünket leljük a világ legértelmetlenebb dolgában (hólapátolás), miközben megtudtuk, hogy Tóth Gabi és Voksán Virág ombre lett, Demi Moore pedig sárosan napozott és ettõl napokig álmatlanul forgolódunk az ágyban éjszakánként, válasszuk inkább a nomád életet. Ehhez jól jöhet, ha tudjuk a jakvajas tea receptjét. A tea inkább leves és sokszor árpával készítik, nagyon laktató egytálétel, fogvacogtató idõkben fõképp jól eshet a melegítõ hatása miatt (mackófelsõ). Könnyen elkészíthetõ és tárolható, gyakran használják serpák, nomádok és utazók, de sportolóknak is ajánlani szokták magas tápanyagtartalma miatt, összességében tehát épp nekünk való. Elkészítéséhez elõször is keressünk a közelünkben magas hegyeket, hogy tarthassunk jakot vadon, ha már ugye nem kaptunk karácsonyra, ahogy néhány napja említettem, így magunknak kell azt beszerezni. Ha mázlink van, az állat háziasított fajtáját is fellelhetjük. Ez az ázsiai emlõs szarvasmarha félével könnyen keresztezõdik, ezért sincs minden veszve. Ha van tibeti nagybácsink, akkor még egyszerûbb a dolgunk. A jakvajas teához egyébként Kõrösi Csoma Sándoron keresztül vezetett az utam, neki pedig egészen Tibetig.
Kõrösi Csoma a buddhisták szerint a nyugati világ bódhiszattvája azaz Megvilágosodott Lény, aki a jövõben Buddhává válik. Az 1784-1842-ig élt székely-magyar tudós munkássága felbecsülhetetlen értékû a keleti nyelvek és ...
Kõrösi Csoma a buddhisták szerint a nyugati világ bódhiszattvája azaz Megvilágosodott Lény, aki a jövõben Buddhává válik. Az 1784-1842-ig élt székely-magyar tudós munkássága felbecsülhetetlen értékû a keleti nyelvek és ...