Tarte Tatin omlós tésztával

2013-03-14

sponsored links


Forró karamelles alma sok hideg tejszínhabbal jöhet ?

A Tarte Tatin állítólagos sztoriját biztos mindenki ismeri, hogy véletlenül került-e fordítva a süti a sütõbe vagy nem, mostmár tulajdonképpen mindegy - az biztos, hogy egy nagyon egyszerû és mégis borzasztó rafináltnak tûnõ édességrõl van szó. És lenyûgözõ látvány a körben sorakozó, üvegesen áttetszõ, karamellel borított alma látványa. Én is csináltam már párszor, de a leveles tésztás verzióval, és annak mindig az lett a vége, hogy a tészta magába szívta a gõzt sütés közben és a sütés végére eltûnt belõle minden ropogósság és légiesség, az, amiért a leveles tészta szerethetõ. Ez szerintem egy nekem sokkal szimpatikusabb verzió, jó a gyümölcs-tészta arány, az omlós tészta nem lesz fojtós, a karamell pont a megfelelõ mennyiség, és ha egyszer nyár lesz, akkor már csak egy nagy gombóc vaníliafagyi kell mellé.

Hozzávalók: (25-26 cm-es formához vagy 28 cm-es teflonserpenyõhöz, kb. 8 adag)

-a tésztához:

17 liszt
8 dkg vaj
1 csapott ek. cukor
6 ek. tejszín
1 kk. vaníliakivonat ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2013/03/tarte-tat...

sponsored links

Keres?s