Tarte Tatin (fordított almatorta)
sponsored links
A recept az egyik Stahl magazinból származik, ott sütõtökkel szerepel,ezért ötvöztem Nigella Lawson tatinjával.Tarte tatint a legjobb lepénysütõ formában sütni, tehát ami egyben van, mivel a kapcsos tortasütõformában kicsit körülményes a gyümölcsbõl kifolyó nedû miatt.Viszont szerintem megoldható ez a probléma is, ha szorosan alufóliába csomagoljuk a formát, és úgy állunk neki a sütkérezésnek.
A világ minden kincséért sem szeretném fényezni ezt a sütit, most megint olyan furán jönne ki, mert jó néhány ezt megelõzõ sütireceptemet is dícsértem, de ide a blogra tényleg a bevált és nagyon jó "reciket" teszem fel.Na szóval egy szónak is száz a vége, ebbõl a fordított almás lepénybõl én egy szeletet tudtam enni, a többit kedves férjem szépen egymás után belapátolta, azzal a megjegyzéssel, "hú ez nagyon fincsi, légyszi a születésnapomra is ilyet süss!."
Egyébként egy 23 cm átmérõjû Zepter lepénysütõ formában készült.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5 dkg cukor
csipet só
10 dkg hideg vaj
1 tojássárgája ...