Tart pie galette: Rusztikus pite nektarinnal és ribizlivel
sponsored links
Rusztikus freeform tart, galette vagy crostata - mindenféle néven láttam már futni ezt a süteményt. Ez most két dolog miatt lett különösen jó: az egyik, hogy a tésztájában teljes kiõrlésû rozsliszt van a szokásos nagy mennyiségû vajjal kombinálva; a másik, hogy a nektarin és a ribizli igen jó barátságban állnak egymással. A történet csúcsa, ahogy a sütés közben kifolyó gyümölcslé a sütõpapíron karamellizálódik.
Rusztikus pite nektarinnal és ribizlivel
(6 db)
A tésztához:
1 csésze teljes kiõrlésû rozsliszt
1 csésze finomliszt
1 ek cukor
1 tk só
170 g hideg vaj, felkockázva
1 tk almaecet
8 ek jéghideg víz
(1 csésze=250 ml)
A töltelékhez: ...