Tarsd a szintet! recepetek: Áfonyás cobbler és Fûszeres bundában sült lazac citromos-spárgás házi tésztával
sponsored links
Nemrégiben meghívást kaptam a Tartsd a szintet! Facebook oldal zártkörû, meghívásos diabetikus receptversenyére. Szerencsére a szûk családban nincs cukorbeteg, így a diabetikus édességek terén még nincs túl sok tapasztalatom, de bizonyára észrevehettétek, hogy az egészséges étkezés, és azon belül is az egészségesebb nassolás igencsak elõtérbe került nálam.
Így aztán eleget téve a felkérésnek, jobban utánaolvasgattam a témának, és kiötlöttem egy ilyen egyszerû, ám nagyszerû desszertet. Fogyasszátok örömmel! :)
Amennyiben nektek is elnyerte a tetszéseteket, legyetek az oldal követõi és szavazzatok a receptre, hiszen a tietek lehet a világ legpontosabb vércukormérõje!
Minden szavazatot hálásan köszönök! ;)
Áfonyás cobbler - 4 személyre
A tésztához:
75 g zabpehelyliszt, 50 g fehér liszt, 55 ml tej, 40 g fruktóz, 40 g olvasztott light margarin, 1 kk sütõpor, 1 kk õrölt fahéj, 1 tk vaníliakivonat
A gyümölcsréteghez:
350 g kék áfonya, 50 g fruktóz, 1 ek ...