Tarlórépa (turnip) fõzelék és díjak:)

2012-01-14

sponsored links


Mondhatni kényszer hatására készült el ez a "leves", ugyanis Aranyember a majorannás krumplifõzelék után nem hagyott békén. Ötlete támadt, neki!!! Gasztrotippet adott nekem, ami úgy került kivitelezésre, hogy naponta többször felemlegette a krumplifõzeléket és ha én megfõzném turnip-bõl ezt a"levest" az maga lenne a királyság. A turnip a tarlórépa, vagy kerekrépa, amit szerintem otthon nem igen használnak a konyhában, csak takarmánynövényként termesztik, viszont a brittek kedvelik, itt is lehet kapni. A káposztafélék családjába tartozik, íze nyersen a karalábéra emlékeztet, kissé csípõs mellékízzel, de megfõzve pedig kicsit répára, zellerre emlékeztet,sokkal édesebb és nekem még sosem volt csípõs. A gyerekek nem szeretik, én igen, de eddig még csak pürét készítetem belõle, hasonlóképpn, mint a krumplipürét. Ez a turnip püré is mindig ott van a skótok haggisa mellett a tányéron, csakúgy, mint a krumplipüré. Érdekes, hogy nyersen nagyon halvány vajszínû, de megfõzve ilyen gyönyörû narancsszínû lesz. Akinek van tarlórépája vagy hozzá tud jutni mindenképpen próbálja ki.

Hozzávalók:
2-3 db nagy tarlórépa
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
só, bors
1 kk. cukor
2 dl tejszín ...

Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2012/01...

sponsored links

Keres?s