Tarlórépa leves
sponsored links
A tarlórépa egyik csodálatos tulajdonsága hogy magába fogadja a vele együtt fõzött zöldségek domináns ízét. Vitaminok A,C,B1 és fontos ásványi anyagok , kalcium, vas , foszfor kerül az étrendünkbe általa , télen is amikor híján vagyunk a friss zöldségféléknek. Általában az aratás után, másodveteményként termesztik, de ez nem zárja ki hogy már kora tavasszal is vessünk egy sort belõle a kertben. A levélzete gazdagítja az amúgy nálunk szegényes zöld leveles zöldségek tárházát. Õsszel bent hagyok néhányat a földben és szinte egész télen szedhetõ a levele, amely még több hasznos tápanyagot tartalmaz mint a gumója. Nyersen csípõs íze, fõzés után megenyhül.
Most a levesnek fontos részese az alga, hiszen majd a tarlórépa is átveszi belõle nagyon selymesen finoman a tenger ízét. A levesekbe hijiki algát, vagy hozzá hasonló már áztatást nem igénylõ algafajtát szoktam használni.
Hozzávalók 2 adaghoz:
100g tarlórépa
1 szál zöldhagyma
10g tengeri alga
1cm-es gyömbér ...