Tarlórépa (kerekrépa) dióval
sponsored links
A tánc a lélek rejtett nyelve. A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt válnak naggyá.
(Martha Graham)
A kerekrépa vagy más néven tarlórépa készülhet így is. Nálunk zalában ugyanis szinte csak savanyítva fogyasztják. Pedig az egyik legfinomabb ízû-állagú téli zöldségféle. És már megjelent a piacon, szépséges darabokat vettem belõle. Ebben a formában lehet köret, és lehet önálló fogás is rizzsel vagy hajában sült burgonyával. A dió nagyon izgalmassá teszi, a méz egészen megbolondítja és a két titkos fûszer - amit hamarosan elárulok - annyira természetesen belesimul a répa lényébe, mintha mindig is együtt táncoltak volna a forró parketten. Finom, na. :)
Hozzávalók 2 fõre:
2 nagyobb darab kerekrépa,
1/2 marék durvára vágott dió,
2-3 teáskanálnyi dióecet (alma vagy fehérborecet is megteszi),
1 evõkanál napraforgóolaj,
2 teáskanál dióolaj,
só,
kevés frissen õrölt bors (csak csínyján) ...